گوگل امروز دیگر گوگل محدود به یک موتور جستجوی قدرتمند نیست و این شرکت در کنار ارائه انواع خدمات نرم افزاری دست به پروژههای چالشی و جاهطلبانه تری میزند که تاکنون تلاشها برای رفع آنها با ناکامی روبرو بوده است.
تاکنون چند بار با صفحه 404 error در هنگام وبگردی مواجه شدهاید؛ مطمئنا جواب شما «بی شمار» خواهد بود. گوگل قصد دارد کاربران را از شر این صفحات راحت کند و در این راستا تکنولوژی جدیدی به نام Service Workers را راه اندازی کرده است.
یکی از مهندسین گوگل به نام الکس راسل با حضور در کنفرانس O’Reilly Velocity نیویورک در مورد این تکنولوژی نکاتی را بیان کرده است.
طبق گفتههای این مهندس، Service Workers در واقع نوعی استاندارد جدید در تولید مرورگر است که به وبسایت ها اجازه ذخیره سازی اطلاعات به شکل محلی یا لوکال (مانند کارکرد یک اپلیکیشن) را میدهد. کاربران سپس قادرند با دادههای کَش شده (نهان شده) و یا محتویات با قابلیت تعامل به آسانی کار کنند.
ظاهرا در این روش پس از قطع اینترنت ورژنی قدیمی یا شاید سبک تر از سایت مورد نظر به جای نمایش یک پیام خطا ظاهر میشود. راسل هدف گوگل در این تکنولوژی را ارائه هرگونه اطلاعاتی به غیر از صفحه خطا عنوان کرده است. همچنین به دلیل ذخیره اطلاعات در کامپیوتر، بازخوانی اطلاعات به شکل سریعتری اتفاق می افتد. البته این تکنولوژی در مراحل نخست خود قرار دارد ولی به نظر کروم گوگل نخستین مرورگری است که به این تکنولوژی مجهز خواهد شد.
ولی این تنها پروژه جالب توجه گوگل در ماهها و سالهای آینده نیست. گوگل تخیلات بسیار بزرگتری را نیز در سر دارد که به تازگی قسمتی از آن به رسانهها درز پیدا کرده است. گوگل و در وهله نخست رییس معروف آن لری پیج اخیرا ایده ساخت لابراتواری با نام گوگل Y را مطرح کرده که جزئی از Google ورژن 2.0 میباشد.
پیج برای سالهاست که قصد دارد شرکتش را وارد پروژههای طولانی مدت و چالشی تر کند. بدین منظور هدف اصلی گوگل 2.0 رویارویی با بزرگترین چالشهایی است که تاکنون انسان با آن مواجه شده است. شرکت بیوتکنولوژی تحقیقاتی Calico که پیشتر توسط گوگل خریداری شد جزئی از همین برنامه است که به شکل مستقیم بر روی مسئله عوامل مرگ آفرین و رفع آنها فعالیت میکند.
طبق اطلاعات وبسایت The Information که نخستین بار جزئیاتی از این پروژه را فاش کرده، لابراتوار گوگل Y قرار است در کنار گوگل X پروژههای بسیار طولانی مدت و شاید بزرگتر را بر عهده بگیرد که ساخت فرودگاهها و شهرهای بهینه تر و مدرن تر از نمونههای آنهاست.
البته گوگل 2.0 تنها به این پروژههای بزرگ خلاصه نمیشود و گفته شده که لری پیج میخواهد بر روی مکانیابیهای با دقت یک اینچ نیز سرمایه گذاریهایی داشته باشد؛ مدلی مشابه با iBeacon اپل ولی با قدرتی فوقالعاده بالاتر. همچنین طرحهایی برای استفاده از فاکتورهای زیستی افراد به جای پسوردهای سنتی نیز مدتهاست که در ذهن پیج وجود داشته است.
لابراتوارهای گوگل ایکس مدت مدیدی است که با برنامههای هیجان انگیزی چون گوگل گلس، خودروهای بدون راننده، پروژه لون، پروژه وینگ، پروژه لنزهای پزشکی و ... خود را اثبات کرده است و حالا نوبت آن است که گوگل با قدمهایی جاهطلبانهتر تلاشهایش را در مقیاسهای بسیار بزرگ تر به اجرا بگذارد.