هک و نفوذگری زوایای پنهان تکنولوژی به شمار میآیند که به مدد آن بستر ایجاد صدها خدمات رسانی شکل گرفته است که از آن جمله میتوان به شکلگیری میلیونها سایت اشاره کرد. سایتهای که با خدمات متنوع خود توانسته کاربران را با سلایق مختلف همچنان راضی نگاه دارد. اما نفوذگری هکرها هرازچندگاهی باعث به وجود آمدن اختلالهای در عرضه خدمات رسانی میشود و در این میان باید گفت سایتهای ایرانی نیز در این میدان بینصیب از نفوذ نبودهاند و به دلایل مختلفی توسط هکرهای داخلی و خارجی مورد حمله قرار گرفتهاند.
تازهترین این نفوذها و به نوعی بیخطرترین آن مربوط به هک شدن سایت ایرانخودرو است. طبق اخبار رسمی منتشره شده، گفته میشود همزمان با رونمایی از سمند سورن، محصول جدید ایران خودرو، سایت این شرکت توسط گروه ISP-Cracker هک شده بود و این گروه دلیل نفوذ خود را به نشانه اعتراض به امنیت پائین محصولات ایران خودرو نسبت داده و جالب آن است که این هکرها تمایل خود را برای به دست گرفتن امنیت سایت این شرکت خودروساز اعلام کرده بودند. درتقسیمبندی هکرها به چنین هکری، هکر کلاه سفید گفته میشود که با انگیزه مثبت اقدام به هک سایتی میکند تا مدیران سایت را نسبت به بالا بردن ضریب امنیت سیستم خود ترغیب و به نوعی بستر ایجاد همکاری با سایت مورد حمله را فراهم کنند.
اما رضا پرویزی دبیر سابق جرایمرایانهای با چنین تقسیمبندی مخالف است چرا که وی اعتقاد دارد دزدی چه با انگیزه خوب و چه با انگیزه بد دزدی است و قانون با دزد برخورد میکند. هک هم هیچ تفاوتی با دزدی ندارد،هکر کلاه سفید اگر راستگو باشد باید در قالب شرکتهای امنیت شبکه و بصورت مجاز به فعالیت بپردازد و مسئولین هم باید با فراهم ساختن زمینههای این کار از این پتانسیل بهره برداری کنند.
● سرورهای ناامن
در حالی که تا همین چند سال قبل موضوع هک سایتها خصوصا سایتهای مهم کشوری مورد توجه قرار نمیگرفت و به طور کلی اخبار مربوط به آن در هیچ جای منعکس نمیشد، امروزه شاهد آن هستیم که اخبار مربوط به هک شدن سایتها به سرعت در تمامی رسانههای گروهی بخش و منتشر میشود و علت این دگرگونی در شیوه اطلاع رسانی به این مسئله برمیگردد که توجه کاربران به کوچکترین تغییر در صفحات اینترنتی سایتها به شدت افزایش یافته است . این موضوع در حالی که مدیران سایتها را نسبت به ضعف امنیتی سایتهایشان هشدار میدهد به نوعی کار صاحبان سرورهای اینترنتی را به مراتب دشوار کرده است.
مسئول یکی از سرورهای اینترنتی در همین زمینه میگوید، تا همین چندی قبل تغییرات در بسیاری از سایتهای مهم اساسا به چشم نمیآمد و از کار افتادن آنها حتی برای چند روز هیچ توجهای را به سمت خود جلب نمیکرد اما امروزه چند ساعت وقفه در سرویس سرورها اعتراضات بیشماری را حتی از وبلاگ نویسها تا صاحبان سایتهای شخصی را به همراه دارد.
رقابت شدیدی که طی سالهای اخیر در زمینه میزبانی وب به وجود آمده بیشتر حول و حوش کاهش قیمت و ارزانی آن بوده است به نحوی که شرکتهای خدمات دهنده میزبانی با خرید یک فضای اینترنتی، حجم آن را قطعه قطعه کرده و در اختیار متقاضیان قرار میدادند و به عبارتی باید گفت شرکتهای میزبان وب برای کاهش قیمتهای خود و جلب مشتریان بیشتر به سراغ سرویسهای میرفتند که از امنیت و کیفیت پائینتری برخوردار بودند و در مقابل قیمت آنها نیز پائینتر بود. چنین روشی خود به نوعی راه نفوذ هکرها را هموار کرده است. هر چند که گفته میشود ضعف امنیتی شبکه، تنها به هزینه پائین در تامین کیفیت مناسب خدمات رسانی هاستینگ ا